Berea blondă, bună, multă și rece – un studiu recent arată că halbele sunt la mare preț în weekend.
Românii comandă berea direct din fabrică, la butoi, transmite Digi24.
Preferată rece, berea blondă locală la halbă este preferata românilor. O fabrică din Oradea vinde bere artizanală, la sticlă sau la doză.
Tot mai mulți români preferă să comande direct de la fabrică, chiar la butoi.
Cele mai mari vânzări s-au înregistrat pe durata campionatului european de fotbal, mai ales în timpul partidei România-Belgia. Ziua internațională a berii este 2 august.
Nutriționiștii spun că berea nu are un conținut caloric foarte ridicat. Astfel, 100 de miligrame de bere cu alcool conțin 43 de calorii, în timp ce 100 de miligrame de bere fără alcool conțin 19 calorii.Berea conține vitamine, minerale și, surpriză, fibre.
O bere blondă de 330 de mililitri conține puțin sub un gram de fibre, iar una neagră – puțin peste un gram. Berea blondă conține, în general, vitamine din complexul B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri conține mai mult calciu, magneziu și selenium (un antioxidant esențial) decât un pahar cu vin.
Berea are un conținut bogat de magneziu, care împiedică formarea pietrelor la vezica biliară sau la rinichi. Datorită acestei calități, consumul unui pahar de bere pe zi scade riscul apariției pietrelor la rinichi cu 40 la sută.
Producătorii de bere din România au nevoie de două ori mai mult urs și hamei decât pot furniza agricultorii locali, arată Asociația „Berarii României”, citată de Digi 24.Prin urmare, companiile trebuie să importe materia primă de care au nevoie, ceea ce reprezintă o oportunitate pierdută pentru economie. Asta deși vor să cumpere o cantitate cât mai mare de materii prime de la agricultorii români, pentru a permite formarea unui lanț valoric complet integrat.
În plus, agricultura României are potențialul de a reveni la o pondere de 70% a materiilor prime autohtone în producția locală de bere. Astfel, berarii arată că hameiul ar putea fi cultivat pe o suprafață de 450 de hectare până în 2027, față de 260 de hectare în prezent.Dar pentru a atinge acest potențial este nevoie de finanțare, deoarece costurile unei plantații depășesc 45.000 euro pe hectar.
Sursa Foto: Shutterstock
Citește și: RĂZBOIUL CALORIILOR. Ce îngrașă mai mult:: 100 de ml de bere cu alcool sau 100 de ml de bere fără alcool?